Matkailu

Krooninen matkakuume

Postauksen kuvat kesän 2017 Gdanskin matkalta, niin kaunista arkkitehtuuria!

Mulla on koko ajan mielessä ainakin seuraavat kymmenen matkakohdetta, joihin haluan lähteä ja suunnittelen tulevaa mahdollista matkaa matkablogien ja Youtuben avulla. Kuulostaako tutulta? Haaveilu ja matkustus on ihanaa, mutta tarviiko sen oikeasti pyöriä koko ajan päässä? Sen sijaan, että katsoo miljoona matkavlogia putkeen voisi ehkä lukea tuleviin tentteihin… Toisaalta niiden katsominen tuo itselle paljon inspiraatiota ja hienosti kuvattuja pätkiä voi vain ihailla. Suosittelen tsekkaamaan Lost LeBlanc nimisen Yotube kanavan, jos kaipaa vinkkejä Kaakkois-Aasian matkalle tai haluaa itse ruveta tekemään matkavlogeja.

Miksi ulkomaille sitten on niin kova hinku? Haluan päästä katsomaan omin silmin niitä kauniita paikkoja, joista olen vain nähnyt kuvia tai videopätkiä. Kamerat eivät pysty taltioimaan luonnon tai kaupunkien todellista kauneutta. Olisi upeaa tutustua paikallisiin ihmisiin ja muihin matkalaisiin. Haaveilenkin enemmän budjettimatkailusta hostelleissa ja Airbnb:n majoituksissa sekä katuruokien kokeilusta. Vielä joskus pakkaan rinkkani ja lähden!

Miksi en sitten lähde nyt? Opiskelen vasta toista vuotta yliopistossa ja haluan suorittaa opintoni kunnialla loppuun ja tietenkään opiskelijalla, vaikka koitankin olla säästäväinen, ei rahat riittäisi lähteä vuodeksi maailmalle, josta olen siis eniten uneksinut. Nyt täytyy vain pitää sormet ristissä, että kesätöiden kanssa käy tuuri, jotta saisi rahaa säästöön ja pääsisi ehkä vähän pienemmälle matkalle. Nyt tulevana keväällä ja kesällä täytyy lieventää matkakuumetta, myös kotimaan matkailulla, kunhan koululta ja kesätöiltä kerkeää

Onneksi pääsemme poikaystäväni kanssa lähtemään puolen toista kuukauden päästä Amsterdamiin, jota odotan todellakin innoissani. Löydettiin meille sopiva matka suhteellisen halvalla, joten päästään vihdoin toteuttamaan pitkään suunniteltu matka. Ainoa miinuspuoli, että joudutaan skippaamaan vähän koulua, mutta ei ole järkeä lentää vain päiväksi Amsterdamiin, joten ehkä sen kestää. Matkailun miinuspuolena tulevat lentopäästöt ovat myös yksi murehdittava asia, mutta ehkä teen niistä vielä erikseen postauksen. Minne sä haluut matkustaa seuraavaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *