Matkailu

Päälimmäiset fiilikset Amsterdamista

Palasin pari päivää sitten Amsterdamissa, jossa olimme poikaystäväni kanssa reissun päällä kolme yötä. Saavuttiin aamulennolla ja lähdimme takaisin illalla, joten aikaa oli ihan riittävästi Amsterdamin tutkimiseen, vaikka aluksi olinkin hieman huolissani asiasta.

Amsterdam on kyllä oiva kaupunkilomakohde pitkäksi viikonlopuksi. Sieltä löytyy paljon erilaisia museoita, ruokapaikkoja ja kauniita kerrostaloja kanavien äärellä. Hintaluokka siellä on melko samanlaista, kuin Suomessakin, joten rahaa saa kyllä hyvin kulumaan, jos haluaa käydä ulkonasyömässä tai museoissa. Amsterdam on kyllä niin erikoinen kaupunki, ettei sitä oikein osaa verrata mihinkään muuhun paikkaan, jossa olen käynyt. Se pitää kokea itse!

Amsterdam on kyllä hyvin poikkeuksellinen matkakohde ja reissulla on tullut opittua paljon lisää maan huumepolitiikasta, sekä prostitoitujen elämästä Amsterdamissa. Haluaisinkin kertoa vielä pari mielenkiintoista juttua Amsterdamista, jotka opin reissussa.

1. Amsterdamissa saa ostaa kerralla maksimissaan 5 g kannabista. Sama sääntö koskee myös coffee shoppeja. Huumeet päättyvät siis coffee shoppeihin laittomasti, jotta he voivat hankkia kannabista isommissa erissä.

2. Kannabista käyttää Amsterdamissa enimmäkseen turistit ja paikalliset huumaavat itsensä bilettämään mennessä mieluummin alkoholilla. Muualla päin Alankomaita kannabista ei suostuta myymään turisteille.

3. Punaisten lyhtyjen alueella oikeasti näkee prostitoituja, jotka ovat esittelevät itseään potentiaalisille asiakkaille. Ikkunasta näkee myös, kun asiakkaat ovat ostamassa prostitoiduilta heidän palveluitaan.

Toivottavasti nää oli uusia faktoja muillekin. Itse en ainakaan tietänyt niitä aiemmin. Kaikesta Amsterdamin outouksista huolimatta tunsin oloni Amsterdamissa ihan turvalliseksi, vaikka pariin otteeseen meille kaupattiinkiin kadulla vähän kovempia huumeita. Suurin vaaran paikka taitaa olla kuitenkin liikenne – kaikki kävelevät päin punaisia ja pyöräilijät ajavat kaupungissa aika kovaa vauhtia. Kunhan muistaa katsoa joka suuntaan ennen kuin ylittää tien niin hyvin pärjää.

Kaiken kaikkiaan mulla oli tosi kiva reissu Amsterdamissa ja voisin kuvitella käyväni siellä vielä joskus tulvaisuudessa uudestaan – toivottavasti siihen aikaan kun tulppaanit kukkivat. Teen viellä erikseen vinkipostauksen Amsterdamiin, jotta voin jakaa hieman lisää omia kokemuksiani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *