Matkailu

Vinkkejä Amsterdamiin

Halusin vielä erikseen kirjoittaa postauksen, jossa jaan – ainakin omasta mielestäni – parhaat vinkit Amsterdamiin. Toivattavasti näistä on jotain apua Amsterdamiin matkaaville. Itse löydän yleensä parhaimmat matkavinkit aina blogi-postauksia selailemalla tai Youtubesta. Instagramistakin voi löytää hyviä vinkkejä ulkomaille! Pidemmittä puheitta tässä on mun vinkit Amsterdamiin!

Raha

Hintataso Amsterdamissa on aika sama kuin Suomessakin. Valuuttana Alankomaissa on tietenkin eurot, eikä rahaa tarvitse vaihtaa. Käteistä on kuitenkin hyvä olla aina vähän mukana. Mulla ei ole luottokorttia ja hieman yllättäen mun Visa Electron, ei toiminut kaikissa ruokakojuissa, ruokakaupassa tai museoissa. Amsterdamissa monet paikat, eivät ota myöskään käteistä vastaan, joten välillä oltiin vähän hiki otsalla, että saadaanko ostokset maksettua. Hädän tullen käteinenkin tosin lopulta kävi. Luottokortista siis ehdottomasti hyötyä Amsterdamin matkalla!

Liikenne

Monia matkaajia mietityttää varmasti, miten julkinen liikenne toimii kohteessa. Itsekin asiaa stressasin hieman etukäteen, koska en ole kauhean kokenut matkustaja, eikä mulla ole kauhean hyvää suuntavaistoa :D. Ostimme lentokentän turisti-infosta junaliput Amsterdamiin, sekä kolmen vuorokauden lipun, joka käy kaikkiin julkisiin liikennevälineisiin. Mulla tulee mun liittymän mukana netti, joka toimii useimmissa Euroopan maissa, joten täytyy sanoa, että Google Maps oli aika korvaamaton tällä reissulla ja sen avulla löydettiin helposti oikeisiin metroihin ja trameihin.

Majoitus

Yövyimme Stayokay Amsterdam Stadsdoelen nimisessä hostellissa, joka oli keskustassa melko lähellä Punaisten lyhtyjen aluetta. Tää oli eka hostelli, jossa olen koskaan yöpynyt, joten aiempaa kokemusta mulla ei ole, mutta omasta mielestäni paikka oli hinta-laatu suhteeltaan tosi hyvä – varsinkin kun hostelli oli aivan keskustassa. Jos haluat majoittua hostellissa matkasi aikana suosittelen kyllä tätä paikkaa! Noin viidellä eurolla hostellista sai myös täyttävän aamupalan, jos ei halua tuhlailla rahojaan aamupalaan kahvilassa.

Ruoka

Seuraavaksi mennään mun lempi asiaan eli ruokaan. 😀 Foodhallenissa kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä on monia eri ruokakojuja, joista saa annoksia niin pienempään kuin isompaankin nälkään. Ruokaa voi hakea eri kojuista ja syödä saa missä pöydässä vain, tosin paikka oli ainakin meidän siellä käydessä hyvin ruuhkainen ja pöytää voi olla hieman vaikea löytää.

Vegaanisen ruuan (tai ylipäätään ruuan) ystävän kannattaa kokeilla roskaruokaravintolaa Vegan Junk Food Baria, aasialaista ravintolaa Happyhappyjoyjoyta ja pannukakkukahvilaa Mr. Stackia. Kaikki ovat omalla tavallaan tosi erikoisia paikkoja ja itse ravintolassa syöminen on elämys itsessään.

Jos mun pitäisi valita mun lempi ruokapaikka, jossa syötiin sanoisin sen olleen SOTTO Pizza Kadijksplein. Paikka oli ehkä hieman ulompana suurimmista turistinähtävyyksistä, kuin muut paikat joissa söimme ja suurin osa ruokailijoista oli paikallisia. Tunnelma tässä paikassa paikassa oli ihana ja pizzatkin olivat tosi hyviä.

Tuliaisherkut kannattaa ostaa paikallisista supermarketeista, jottei rahojaan tarvitse tuhlata lentokentällä ökyhintaisiin herkkuin viime tipassa!

Museot

Käytiin Amsterdamissa useammassakin museossa, mutta parhaimman vaikutuksen tällä reissulla teki ehdottomasti Anne Frankin talo. Museossa pääsee siis tutustumaan Anne Frankin perheen piilopaikkaan holokaustin aikana. Kokemus oli todellakin tunteita herättävä ja Annen päiväkirjan lukeneena oli kiva päästä näkemään paikka todellisuudessa. Jos mihinkään muuhun museoon ei reissun aikana ole aikaa/kiinnostusta mennä, niin tänne kyllä kannattaa hankkia liput. Lippuja myydän vain netissä ja niiden kanssa kannattaa oikeasti olla ajoissa liikenteessä, jottei jää kokonaan ilman.

Extra

Jos olet kiinnostunut kaikesta söpöstä ja kauniista kannattaa tsekata seuraavat paikat. Kahvila Ree7:stä löytyy tavallista aamupalaa ja lounasta, mutta sieltä löytyy myös hullun näköisiä pirtelöitä, joiden päällä on muun muassa donitsi ja muita herkkuja. Lähellä tätä kahvilaa löytyy myös pieni puoti nimeltä Polaberry, josta löytyy ihania suklaa päällystettyjä herkkuja ja kauniita suklaalevyjä. Van Wonderen Stroopwafels nimisestä paikasta saa käsintehtynä paikallista herkkua strooppwafelseja erilaisilla herkullisilla päällysteilllä.

Toivottavasti näistä mun vinkeistä on hyötyä ja kertokaa, jos kävitte tai olette käyneet jossain näissä paikoissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *