Matkailu

Aurinkoinen Portugali

Lähdin uuden vuoden ensimmäisen päivän jälkeisenä aamuyönä matkaan yhdessä poikaystäväni ja isovanhempieni kanssa. Kohteenamme oli Lissabon. Yövyimme kohteessamme neljä yötä Hotel Real Palácio nimisessä hotellissa. Itsekseni en olisi ehkä noin hienoa paikkaa valinnut majoitukseksi, mutta suosittelen kuitenkin niille, joilla on hieman korkeammat standardit. Täytyy kyllä myöntää, että hostellissa yöpymisen jälkeen oma huone ja iso parisänky oli kyllä luksusta.

Lissabonissa kannattaa varautua kävelemään, sillä jyrkkiä mäkiä ja rappusia kaupungista löytyy paljon. Kävely on myös paras tapa tutkia vanhaa kaupunkia ja ihastella Lissabonin sympaattisia kujia sekä koristeellisia kaakelitaloja. Julkinen liikenne Lissabonissa oli tosi kätevä ja kaikki liikenne näkyi Google Mapsista raitiovaunuista lähijuniin. Suosittelen siis julkisen liikenteen käyttämistä, jottei jalat kulu aivan puhki. Suosittelen myös Uber sovelluksen latausta, sillä Uberilla pääsi myös todella edullisesti kulkemaan paikasta toiseen.

Lissabonin parhaita paloja olivat mielestäni Alfama (vanha kaupunki), eri näköalapaikat ja joen ranta. Ruoka paikoiksi suosittelen kokeilemaan Pizzaria Lisboaa, josta sai todella hyvää pizzaa ohuen ohuella pohjalla. Kannattaa ehkä varata pöytä, jos haluaa varmistaa sisäänpääsynsä. Toinen paikka jota suosittelen on Pasta Non Basta, josta sai todella hyvää pastaa.

Bélemin kaupungin osassa vierailu oli yksi hienoimmista retkistämme reissulla. Belemistä löytyy kuuluisa Bélemin torni, upealta näyttävä Hieronymuksen luostari ja eväät kannattaa hommata Pastéis de Belém nimisestä konditoriasta, sieltä saa kuuluisia Pastéis de nata-leivoksia. Suosittelen ehdottomasti näitä kaikkia paikkoja. Lisäksi Bélemissä kannattaa kävellä joen rantaa pitkin, ja ihastella upeita maisemia.

Koko reissun kohokohta ainakin omasta mielestäni oli päiväreissu Sintraan. Paikallisjunalla matka sujui helposti ja paikan päällä otettiin hetken ihmettelyn jälkeen bussi kohti Palácio Nacional da Penaa, jonka tunnistaa helposti värikkäästä ulkomuodostaan. Emme hankkineet sisälle lippua vaan nautimme linnan upeasta ulkomuodosta sen terasseilta käsin, jonka jälkeen kävimme linnan ympäristön puistossa. Matka jatkui takaisin rautatieasemaa, josta lähti bussi paikkaan, jota olin odottanut tältä reissulta eniten…nimittäin Capo da Rocaan.

Bussi matka oli aika hurja serpenttiini teineen, koska bussi ja autot eivät mahtuneet kulkemaan tietä rinnakkain. Oli kuitenkin ihana nähdä maisemaa Portugalin maaseudulta ja nähdä millaisissa paikoissa ihmiset elävät kaupungin ulkopuolella. Kun oltiin jo melkein perillä ja näin ensimmäiset maisemat Capo da Rocalta olin puhkua intoa. Noissa maisemissa ei kannata jäädä pelkkään turistirysään, vaan jatkaa tutkimista vähän kauempana, maisemat ovat vielä upeampia ja kun ihmisiä ei pyöri miljoonasti ympärillä paikkakin tuntuu ainutlaatuiselta. En tiedä jos olen koskaan nähnyt mitään niin kaunista.

Portugali on kyllä maa, jossa haluan ehdottomasti käydä joskus uudelleen. Erityisesti rannikkoa haluaisin nähdä enemmän. Matkasta ei ole edes kauaa aikaan, mutta tuntuu siltä että siitä olisi ikuisuus. Nyt täytyy vain jaksaa ahkerasti tehdä koulujuttuja, että pääsee taas jossain vaiheessa nauttimaan lomasta. Ei arkikaan huonoa ole, mutta on raskasta kun koulun ja vapaa-ajan välillä ole selkeeää eroa. Lomalla on helppoa, kun kaikki on pelkkää vapaa-aikaa. Kjeh kjeh…

2 kommenttia

  • Herra Hermanni

    Hei! Tosi hienoa tekstiä ja kuvia, olen itsekin kerran käynyt Portugalissa! Siellä oli kuitenkin aika kylmä (tämä oli joskus Joulukuussa.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *