Mieli

Milloin elämä palaa normaaliksi?

Kun kuulin uutisissa kiinalaisesta viruksesta Wuhanissa, en uskonut sen saapuvan Suomeen. Kun kuulin eurooppalaisten koulujen sulkeutuvan, en uskonut, että yliopistoni voitaisiin sulkea. Kun korona saapui Suomeen, en olettanut, että tilanne kestäisi näin pitkään. Joskus tulee mietittyä: Palaako asiat koskaan ennalleen?

Pidän kyllä etäkoulusta (tai siinä on omat etunsa), mutta musta on kohta tulossa todellinen mökkihöperö. Suomessa ollaan toisen korona-aallon kynnyksellä ja sitä miettii; uskaltaako mihinkään enää mennä? Ottaako liian suuren riskin, jos käy kuntosallilla tai ravintolassa. Suuria ihmisjoukkoja pitäisi ainakin välttää.

Monet varmasti pystyvät samaistumaan ajatuksiini. Suurin pelkoni olisi, etten pääsisi vaihto-opiskelemaan Japaniin, joka on ollut pitkään haaveeni. Tietenkin tärkeintä on, ettei ketään läheisistäni sairastuisi. Koronahan koskettaa isoimmin heitä, jotka ovat menettäneet läheisensä tai oman terveytensä koronan takia. Maailman laajuiset ongelmat saavat omat ongelmat kuulostamaan pieneltä, mutta omat tunteet täytyy kuitenkin pystyä hyväksymään, eikä ole häpeällistä tuntea suruan itselle tärkeistä asioista.

Toivon kaikille tsemppiä tähän syksyyn ja pysykää terveinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *