Mieli

Miten saada unelmistaan totta?

Mä jos joku on maailman suurin haaveilija. Jos vaan voisin mä vaan haaveilisin päivät pitkät siitä, mitä mä haluan tulevaisuudessa tehdä tai saavuttaa. Jos joskus haluaa saavuttaa omat unelmansa, pitäisi kuitenkin tehdä kunnollinen suunitelma siitä, miten omat tavoitteensa voi saavuttaa? Unelmat eivät toteudu vain haaveleimalla, vaan niiden eteen täytyy tehdä oikeasti töitä. On myös syytä pohtia, mitkä unelmat ovat itselle kaikista tärkeimpiä ja panostaa erityisesti niihin.

Kuuntelin jokin aika sitten Saavutus-podcastia, jossa käydään mm. läpi keinoja unelmiensa saavuttamiseen. Suosittelen tätä ehdottamasti ihmiselle, jotka kaipaavat arkeensa enemmän suunnitelmallisuutta ja tavoitteita. Mä olen ollut tosi kova tekemään asioita mun unelmien eteen, mutta aiemmin mulla on ollut vähän liian monta rautaa tulessa samanaikaisesti. Nykyään koitan kuunnella enemmän itseäni ja omaa jaksamistani, vaikka se aiheuttaakin joskus sen, että tuntee itsensä laiskaksi ja aikaan saamattomaksi. Sen takia on hyvä välillä miettiä, mitä tulevaisuudelta oikein haluaa. Se auttaa taas jaksamaan eteenpäin.

Saavutus-podcastissa puhuttiin, miten unelmakartat auttavat saavuttamaan omia unelmiaan. Karttaan siis leikataan kuvia siitä, mitä haluaa tulevaisuudessa kokea tai saavuttaa. Lisäksi niihin olisi hyvä kirjoittaa, miten aikoo saavuttaa unelmansa. Mä olen itse tehnyt tällaisen joskus koulussa, enkä kyllä muista yhtään, mitä olen pahville liimaillut. Podcast antoi mulle kuitenkin intoa pohtia hieman syvemmin omia unelmia, ja sitä miten aion oikeasti toteuttaa ne. Jos en jaksa ruveta askartelemaan, voin ainakin tehdä esimerkiksi ajatuskartan omista haaveistani.

Tänä syksynä halusin myös koittaa olla entistä tehokkaampi ja kokeilinkin viikon ajan 5 AM-metodia, joka on ollut ainakin viime vuonna aika pinnalla sosiaalisessamediassa. Metodin tarkoituksena on nousta aamuviideltä ja tehdä seuraavanlainen aamurutiini:

20 min urheilua (juoksulenkki/jooga)

20 min meditointia/päiväkirjan kirjoittamista

20 min opiskelua (kirjan lukemista/podcastin kuuntelua)

Tämän metodin ansioista sai aikaasaavan tunteen jo aamusta, mutta viideltä herääminen ei ihan ole mun juttu. Nyt pitäisi kyllä taas hieman tsempata oman unirytmin suhteen, koska iltaisin tulee valvottua ihan liian myöhään ja aamuisin tulee räplättyä liikaa puhelinta (koko päivän oikeastaan….). Päivän aikatauluttaminen on kyllä hyvä keino saada asioita aikaiseksi. Aamulla kannattaa miettiä päivän tavoitteet valmiiksi, mutta ei kannata laittaa liikaa asioita yhdelle päivälle, koska ainakin mulla pitkän aikavälin motivaatio katoaa helposti, jos urakka alkaa tuntua mahdottomalta.

Toivottavasti tää teksti sai sut edes hieman motivoituneemmaksi! Itselle ainakin tuli motivoituneempi olo, jo tätä kirjoittaessa. Muistakaa kuitenkin myös levätä älkäkää kuluttako itseänne puhki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *