Matkailu,  Opiskelu

Vaihtohakemukset on lähetetty

Pitkä urakka on viimein takana päin ja voin viimein sanoa, että ollaan saatu mun poikaystävän kanssa lähetettyä hakemukset vaihtoon ensi syksyksi. Meidän on siis tarkoitus yhdessä lähteä Japaniin vaihto-opiskelemaan ensi syksynä, kunhan meidän hakemukset hyväksytään, niin kotiyliopiston kuin kohdeyliopistonkin puolesta. Onhan tässä yksi nimeltä mainitseton viruskin yhtenä muuttujana mukana. Vielä ei siis saa olla liian innoissaan, (vaikka aika innoissani olenkin). Mun oli kuitenkin pakko päästä kirjoittamaan tästä postaus siitä huolimatta, että kaikki tuntuukin epävarmalta. Toisaalta aiheesta kirjoittaminen saa sen tuntumaan todellisemmalta.

Mun ja mun poikaystävän tavoitteena on siis päästä samaan yliopistoon opiskelemaan, mutta eihän sitä vielä varmaksi voi sanoa, jos se onnistuu. Ensimmäisenä hakuvaihtoena meillä on Osakan yliopisto ja toivon todella, että päästäisiin sinne opiskelemaan. En oikeastaan edes tiedä milloin saadaan tietää, mihin kohteseen me lopulta laitetaan hakemukset, mutta en jaksaisi millään odottaa tuloksia. Oon tässä odotellessa taas katsonut taas vaihteeksi yliannostukseen asti kaikkia Japani-aiheisia Youtube-videoita.

Kaikille vaihto-opiskelemaan hakijoille suosittelen miettimään vaihtokohteita ja niiden kursseja tarpeeksi ajoissa (jo syksyllä, jos hakee keväällä). Omasta mielestäni me aloitettiin suunnittelu todella ajoissa, mutta aika tuntui loppuvaiheessa menevän aika tiukille, kun kurssien hyväksyttäminen koituikin hieman hankalammaksi asiaksi, mitä alunperin ajateltiin. Hieman lisävakeuksia tuotti ehkä se, että me opiskellaan eri tiedekunnissa. Lisäksi suosituskirjeitä kannattaa kysyä professoreilta jo hyvissä ajoin!

Kuvat ovat kesän 2018 New Yorkin reissulta. Se on tähän mennessä kaukaisin paikka, jossa olen käynyt. Harmittaa, ettei tuolloin tullut otettua hirveästi kuvia ja sen lisäksi suuri osa kuvista on mun rikki menneen iPhonen sisällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *