Matkailu

Minne matkustaa, kun korona on ohi?

On kulunut yli vuosi siitä, kun olin viimeksi ulkomailla. Kävimme viime vuoden tammikuussa Portugalissa yhdessä poikaystäväni ja isovanhempieni kanssa. Tätä matkaa on ollut ilo muistella näinä aikoina, kun edes Tallinnaan ei ole voinut matkustaa. Viime kesänä olin töissä koko sen lyhyen ajan, kun tiettyihin Euroopan maihin pystyi matkustamaan ilman karanteenia. En usko matkustavani minnekään ennen kuin matkustaminen on sen verran turvallista, että karanteenia ei tarvitse pitää, kun palaa takaisin Suomeen.

Korona-aikana on tullut paljon mietittyä, minne haluaisin matkustaa seuraavaksi ja halusinkin kirjoittaa postauksen mun mahdollisista matkasuunnitelmista koronan jälkeen. Tietenkään kaikki ei aina mene niin kuin on suunnitellut, mutta näitä listauksia on silti hauska tehdä. Tällä hetkellä ajatus matkustamista tuntuu jotenkin todella kaukaiselta. Aikaisemmin suhtauduin asiaan ehkä hieman toiveikkaammin, mutta tosiasia taitaa olla, että virusmuunnosten takia koronan kanssa tullaan kamppailemaan vielä rokotteiden jakamisesta huolimatta.

1. Japani

En usko, että vielä kesän aikana pääsen matkustamaan minnekään, mutta todellakin toivon, että ensi syyskuussa koittaisi lähtö Japaniin vaihto-opiskelemaan. Japani on ollut korona-aikana todella tiukka maahantulosäännöistä, mutta toivon, että saataisiin rokotteiden myötä opiskelua varten viisumit sinne. Olen halunnut päästä Japaniin vaihtoon jo niin pitkään, että vaihdon peruuntuminen olisi kova pettymys. Japanissa mua kiehtoo erityisesti maan kulttuuri, ruoka ja luonto. Toivon myös, että kerkeän nähdä mahdollisimman paljon Japanin eri alueita vaihto-opiskeluni aikana.

2. Taiwan

Mulla on haaveissa tehdä vaihtovuoden jälkeen mun ensimmäinen reppureissu. Olen suunnitellut, että parin kuukauden aikana kiertäisin pari Aasian maata koittaen elää mahdollisimman pienellä budjetillä, majoittuen hostelleissa ja couch surffaten. Taiwan on näppärästi lyhyen matkan päästä Japanista ja se kuitenkin aika eksoottinen matkakode sen hieman eristäytyneen sijainnin takia (ainakin muihin Aasian maihin verrattuna), joten olisi ihanaa päästä tutkimaan maata enemmän.

3. Vietnam

Toinen mun reissun kohteista on Vietnam. Olen jo pitkään halunnut matkustaa Vietnamiin ja ajattelin sen olevan täydellinen kohde edulliselle reppureissulle. Vietnam on tosi edullinen maa niin ruuan kuin majoituksen suhteen, joten siellä opiskeljankin rahapussin pitäisi riittä. Kaiken lisäksi sieltä löytyy uskomattoman kaunista luontoa. En ole koskaan aikaisemmin ollut Aasiassa, joten mietityttää millainen kulttuurishokki sinne matkustaminen mahtaa olla.

4. Alankomaat

Siitä asti kun palattiin meidän Amsterdamin reissulta takaisin mun poikaystävä on halunnut mennä sinne takaisin. Uskon siis vahvasti, että Amsterdam tulee olemaan meidän ensimmäinen matkakohde Euroopassa, kunhan voi taas matkustaa turvallisesti. Amsterdam on kyllä tosi kiva kaupunki ja siellä riittää varmasti nähtävää toisellekin reissulle. Samalla matkalla voisi olla kiva nähdä muitakin alueita ja ehkä piipahtaa Saksankin puolella, koska sielläkään en ole koskaan käynyt.

5. Slovenia

En halua tehdä listasta liian pitkää, joten viimeisen maan valitseminen tuotti vaikeuksia. Olen kuitenkin jo kauan halunnut käydä uudestaan Sloveniassa. Kävin siellä ensimmäistä kertaa neljännellä luokalla meidän koulun järjestämällä matkalla. Erityisen hyvin muistan sieltä kumiveeneellä melomisen hyytävässä koskessa, tippukiviluolat ja mehut, jotka näyttivät ihan vedeltä. Haluaisin päästä näkemään lisää Slovenian kaunista luontoa ja jos olisi aikaa voisi matkaan yhdistää muita Balkanin maita. Mua kovasti houkuttelisi lähteä oman auton kanssa reissaamaan Eurooppaan, silloin pääsisi helpommin käymään paikoissa, jotka ovat julkisten liikennevälineiden ulottumattomissa. Tällöin ei tarvitsi myöskään murehtia aikatauluista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *