Matkailu

Ihana Nizza

Me ei päästy poikaystävän kanssa koronan takia lähtemään syksyllä Japaniin vaihtoon, mutta sen sijaan me lähdettiin Nizzaan (Ranskaan) näkemään mun ystävää. Päästiin siis majoittumaan mun ystävän luona, joka on tällä hetkellä Nizzassa vaihdossa. Nukuttiin koko matkan ajan kunnon perhepedissä, koska poikaystävä ei halunnut nukkua patjalla. xD Meillä oli hieman aikataulullisia ongelmia, mun diplomityön takia, mutta oon niin iloinen, että päästiin lähtemään sinne.

Koska oltiin tosi myöhässä varaamassa lippuja ja sopiva ajankohta päätyikin syyslomalle, niin lentolippujen hinnat oli aika hirmuisat, mutt mitäpä sitä ei tekisi, että pääsisi Suomen pimeästä syksystä Ranskan Rivieralle. Myöhemmin paljastui, että meillä oli business-luokan liput (vaikka varatessa oli economy), joten se oli kuitenkin ihan mukava yllätys. En ole koskaan aikaisemmin ollut businessluokassa ja tai käynyt loungessa, joten nyt tuli sellainenkin koettua.

Meillä oli vain kolme kokonaista päivää Nizzassa, joten meidän tuli juostua vähän joka paikkaan, että kerkesimme näkemään kaiken. Nizzassa voi viettää helposti viikonkin ja miksei pidempääkin varsinkin kesällä, kun merivesi on lämmintä ja rannalla voisi loikoilla ikuisuuden. Edimme kuitenkin kolmen päivän aikana käydä retkellä Monacossa ja Cannesissa, joissa kannattaa käydä, jos vierailee Nizzassa, mutta Nizza on kuitenkin musta ehdottomasti näistä se paras paikka. Lokakuun loppupuolella Nizzassa oli päivällä vielä mukavan lämmintä ja meressäkin pystyi uimaan, mutta illan myötä rupesi tarvitsemaan pitkähihaista.

Nizzassa oli tosi ihanaa ja siellä sai ajatukset oikeastaan täysin pois stressaavista koulujutuista. Oli myös ihanaa nähdä ystävää pitkästä aikaa ja musta Nizza on tosi kiva paikka kaupunki ja rantaloman yhdistämiselle. En voi kuitenkaan väittää, etteikö mielessä pyörisi lentomatkustamisen päästöt. On tosi ristiriitaista olla huolistaan ilmastonmuutoksesta, mutta haluta kuitenkin samalla matkustaa ulkomaille näkemään ja kokemaan uusia asioita. Päätin ilmastoahdistuksen seurauksena ladata itselleni Compensate-sovelluksen puhelimeeni ja hyvittää vuodessa aiheuttamani päästöt. Sovelluksen avulla voi siis laskea oman hiilijalanjälkensä ja maksaa kuukausittain hiidioksidin poistamisesta ilmakehästä. Ei sillä voi puhdasta omatuntoa ostaa, mutta ehkä hiukan paremman mielen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *