Kuulumisia

Tiedoton tulevaisuudesta

Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo hetki. Loppusyksystä aika on kulunut tosi nopeasti diplomityötä tehdessä ja joululomakin kului nopeasti. Onneksi mulla on nyt pidennetty viikonloppu loppiaisen takia ja pääsen lauantaina nauttimaan hotelliyöpymisestä Tampereella, jossa ei ole tullut käytyä pitkään aikaan. Arki on ollut niin kiireistä, ettei ole saanut aikaiseksi tehtyä kauheasti mitään ylimääräistä ja joululomakin sujui vain levätessä, niin on kiva saada myös jotain tehtyä. Nyt tammikuussa arki alkaa taas uudestaan ja pitäisi saada aikaiseksi tehtyä uusi vaihtohakemus kurssisuunnitelmien kanssa, sekä töitäkin pitäisi etsiä.

Vielä viime syksynä en ajatellut, että mun oikeasti pitäisi tehdä vielä kolmannen kerran kurssisuunnitelmat vaihto-opintoja varten, mutta maailman tilanne on kuitenkin se mikä on. En voi väittää, ettenkö olisi surullinen ja katkera tämän tilanteen suhteen, mutta ei tässä oikein muu auta, kuin lähettää hakemus uudelleen. Japani kerkesi olemaan opiskelijoille (hyvin rajallisesti) auki vain kolme viikkoa, kunnes se sulki rajansa uudelleen uuden variantin myötä. Epätietoisuus on asiassa kaikista kurjinta, mutta tässä on viime syksystä opittu se, että mitään informaatiota tai aikataulua on turha odottaa.

Tämän takia vaihtokohde on ensi syksyksi tulee olemaan jokin muu kuin Japani, ihan oman mielenterveyden vuoksi. Elämä on edelleenkin aika sekamelskaa, koska kaikki suunnitelmat ovat vieläkin ihan avoinna, mutta ehkä helmikuussa asiat ovat jo selkenemään päin, kunhan saadaan tietää uusi vaihtokohde. Onneksi oon herkästi innostuva tyyppi ja varmasti jokaisessa kohteessa on omat hyvät puolensa. Odotan sitä, että pääsee oikeasti suunnittelemaan kaikkia vaihtoon liittyviä asioita, koska aikaisemmin epävarmuus vaihtoon pääsystä on vaivannut kuitenkin koko ajan taustalla. Toivottavasti päästään oikeasti lopulta edes jonnekin päin maailmaa.

Sillä välin kun olen odottanut maailman avautumista olen katsonut ihan liian monta Youtube-videota matkailuun liittyen. Viime aikoina olen katsonut paljon videoita reissailusta retkeilyautojen kanssa. Olisi hauskaa joskus itsekin kokeilla sellaista. Tuntuu, että mulla on ihan liikaa kaikkia hauskoja ideoita, mutta ihan liian vähän aikaa ja rahaa toteuttaa niitä. Haaveilu on kuitenkin aina hauskaa. Onneksi hieman pienemmällä vaivalla arjessakin voi tehdä kivoja juttuja. Käytiin esimerkiksi mun poikaystävän kanssa tsekkaamassa pahimpien talvipakkasten aikaan Kakolan asuinalue Turussa ja oli hauska käydä katsomassa paikkoja, joissa ei normaalisti tule käytyä, vaikka Turussa asutaankin. En kuitenkaan halua ottaa liikaa stressiä siitä, että koko ajan pitäisi olla tekemässä jotakin, koska joskus on ihan hyvä välillä levätäkin.

Musta tuntuu, että tästä mun selostuksesta ei saa mitään selvää, mutta halusin tehdä postauksen, jotta saan laitettu esille mun uudella linsillä otettuja kuvia. Haluaisin niin paljon oppia paremmaksi kuvaajaksi ja editoijaksi, ehkä se se voi olla yksi tän vuoden agendoista, vaikka olenkin surkea pitämään uuden vuoden lupauksia. Toivottavasti muilla on alkanut uusi vuosi hyvin, sillä itsehän kävin päivystyksessä heti vuoden ensimmäisenä päivänä loukattuani olkapääni… Onneksi se on kuitenkin parantumaan päin ja aion tulevana viikonloppuna nauttia täysin rinnoin Tampereen minilomasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *