Mieli

Muista rentoutua

Tuntuuko sustakin joskus siltä, että kaikki kaatuu niskaan? Kaikista tuntuu varmasti siltä, ainakin joskus. Ihmisten täytyy suorittaa kokoajan ei vain töissä ja koulussa vaan myös vapaa-ajalla. Ihailemme superihmisiä, jotka tuntuvat saavan yhden päivän aikana paljon enemmän kuin itse saa. Mitkään muut asiat eivät pyöri omassa päässän, kuin tulevat deadlinet ja oma saamattomuus.

Lukiosta alkamisesta asti mulla on ollut vaikeuksia erottaa vapaa-aikaa ja koulua toisistaan. En käynyt vanhempieni luona viikonloppuna sillä verukkeella, että mun täytyy tehdä läksyjä/lukea kokeisiin ja sama homma on jatkunut edelleen yliopistossa. Viimeksi tunsin olevani lomalla joulun pyhinä. Heti Turkuun palattuani tekemettämömät koulutyöt alkoivat taas painamaan mieltä.

Kalenterin käyttö helpottaa mua tosi paljon suunnittelemaan, milloin teen koulujuttuja, käyn jumpassa tai näen kavereita. Aina asiat eivät tietenkään mene ihan suunnitelmien mukaan, mutta täytyy muistaa, ettei aina voi onnistua ja on ihan ok, että aina ei jaksa. Ehdottomasti kaikista tärkein juttu on muistaa levätä. Välillä voi olla tosi, vaikeaa olla ajattelematta mieltä painavia asioita ja sen takia haastankin sut tekemään, jotain joka saa sut rentoutumaan.

Mulle itselle paras tapa rentoutua on lähteä ulos kävelylle, erityisesti metsään. Ulkona saa ihanaa raitista ilmaa ja parasta on, jos aurinkokin paistaa, sillä se vasta piristääkin mieltä. Hyvään kirjaan uppoutuminen on toinen tapa olla keskittymättä asioihin, jotka pyörivät illalla päässä ennen nukahtamista. On toki haaste löytää hyvää kirjaa, mutta itse voin suositella ainakin tällä hetkellä Michelle Obaman elämäkertaa. En ole koskaan ennen lukenut elämäkertoja, joten tämän tapainen kirja oli ihan uusi tuttavuus mulle. Kirja on mulla vielä kesken, mutta se on pistänyt jo nyt mut pohtimaan paljon mielenkiintoisia asioita.

Koirat ja ylipäätään eläimet ovat myös ihan mahtavia lievittämään stressiä. On ihanaa tulla vanhempieni luokse, kun vastassa on kaksi karvakasaa, jotka juoksevat häntä heiluen tervehtimään. Sillä hetkellä ei vaan voi mitenkään ajattella mitään negatiivisia asioita. Oon koittanut kiinnittää viime aikoina enemmän huomiota siihen, että pitäisin itselleni joskus myös oikeita vapaa päiviä ilman, että koko ajan tarvitsisi miettiä koulujuttuja. Ketään ei jaksa olla jatkuvasti alla. Mikä on sun tapasi rentoutua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *