Raha

Minustako muka sijoittaja?

Oon viimeaikoina tutustunut uuteen podcastiin nimeltään Mimmit sijoittaa. Olin kuullut tästä podcastista aikaisemminkin, mutta kun viimein aloitin kuuntelemaan podcastia jäin siihen aivan koukkuun. Mua on kyllä aina kiinnostanut raha, mutta kotona rahan käytöstä sai sijoittamisesta ei olla kauheasti puhuttu. Olen kyllä onnekas sen suhteen, että vanhempani olivat sijoittaneet rahaa mua varten, jotta mä olen voinut opiskelijana keskittyä vain opiskeluun, eikä mulla ole ollut suuria rahamurheita.

Olen laittanut mun rahojani ASP-tilille ja korkorahastoon, miettimättä sen kummemmin, kuinka järkeviä nämä sijoitukset ovat olleet. Mutta viimeaikoina olen kiinnostunut enemmän siitä, miten voisi saada rahoilleni parempaa tuottoa, mutta myös koittaa pienentää rahojen menettämisen riskiä. Mimmit sijoittaa-podcastissa puhutaan mm. erisijoitusmuodoista ja sieltä saa hyviä esimerkkejä siitä, miten sijoittamisen voi aloittaa.

Itsekin innostuin sijoittamisesta entistä enemmän tämän podcastin ansioista ja olen nyt sijoittanut ensimmäistä kertaa eri indeksirahastoihin. Sijoittaminen rahastoihin on usein pitkäjänteistä puuhaa, joten helpointa olla sortumatta sijoituksiin, jos tietää mitä varten sijoittaa. Itselläni ei vielä ole tällaista tavoitetta, koska olen koittanut elää päivä kerrallaan- ja elät vain kerran periaatteiden mukaisesti. Joskus on kuitenkin hyvä sijoittaa tulevaisuuteenkin, kunhan ei sen takia aivan kiituta itseään.

Suosittelen ehdottomasti Mimmit sijoittaa-podcastia, ehkä säkin innostut sen rohkaisemana sijoittamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *