Yleinen

Miten saada enemmän vapaa-aikaa?

Siitä asti kun aloitin lukion, musta tuntui, että mulla ei ollut riittävästä vapaa-aikaa. Lukiossa mun aikaa vei koulutyöt, jotka halusin noudattaa mahdollisimman hyvin sekä paljon aikaa vievä harrastus. Tuntui, että olin jatkuvasti uupunut, enkä saanut riittävästi unta. Harrastuksen loputtua, musta tuntui edelleen, ettei päivässä ole riittävästi tunteja, mihin kaikki aika katoaa? Hävettää sanoa, mutta mä kulutan kyllä aikaa ihan liian paljon somessa.

Mulla on ollut jo aika pitkään vaikeuksia nukkumisen kanssa. Joskus en saa tunteihin nukuttua ja vaikka olisin nukkunut pitkään olen väsynyt. Tuntuu, että monet muut selviävät paljon lyhyemmillä unilla, mutta tosiassa iso osa mun ajasta ennen ja jälkeen nukkuman menon kuluu Youtuben, Instagramin ja koronauutisten selailuun. Onneksi kuuntelen yleensä äänikirjaa ennen nukkumaan menoa, joten ihan suoraan puhelimen selailun jälkeen en mene nukkumaan. Nyt on kuitenkin korkea aika puuttua somen turhaan selailuun, kun ajan voisi käyttää paljon hyödyllisemminkin. Ei mun tarvitse joka päivä tietää, kuinka monta rokotetta on Suomessa jaettu.

Käytiin kavereiden kanssa viime viikon perjantaina laskettelemassa ja mulla oli tosi hauskaa. Oli ihanaa päästä tekemään pitkästä aikaa, jotain uutta. Viime kerrasta on kulunut jo kaksi vuotta ja olin niin ylpeä siitä, että laskettelu sujui paljon paremmin kuin hyvin, eikä vaihtikaan tuntunut enää niin hurjalta. Tällaisia asioita mä haluaisin lisää mun elämään puhelimen rämpyttämisen sijaan. Valitettavasti laskettelukaan, ei ole mitään halpaa puuhaa. Toisaalta arjesta voi tehdä paljon mieluisempaa edullisestikin, koska oikeasti parasta ajanviettoa on ihan vain yhteiset illat kavereiden kanssa.

Kirjoitin tammikuussa tälle vuodelle tavoitteet ja musta tuntuu, että olen lipsunut jo aivan liian monesta kohtaa. Onneksi nämä tavoitteet on asetettu koko vuodelle niin, missä vaiheessa tahansa voin tehdä muutoksen ja pyrkiä tavoitteitani kohti. Musta tuntuu, että monet saisivat päiviinsä lisää tunteja, jos ei tulisi selattua niin paljoa sosiaalisen median kanavia. Sen sijaan voisi mennä, vaikka ulos nauttimaan ihanasta pakkassäästä tai voisi kerrankin kokeilla kokata, jotain muuta ruokaa kuin pikanuudeleita. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *