Vaihto-opiskelu

Me mennään Osakaan (ehkä)

Kauan odottamani vastaus saapui viime viikon perjantaina: mä ja mun poikaystävä päästään hakemaan Osakan yliopistoon vaihto-oppilaiksi. Kaiken hakemusrumban jälkeen tää vastaus tuntui niin ihanalta, vaikka tiedossa taitaakin olla vielä suurempi paperisota, kun pitää ruveta lähettämään hakemuksia Japanin puolelle ja lisäksi meidän pitää hakea stipendi vaihtoa varten. Ainoa ongelma on, että meidän pitäsi päästä vaihtoon ensi syksynä, mutta korona tilanne ei näytä edelleenkään hellittävän.

Tämän takia ilo vaihtoon pääsyn kuulemisesta ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Vielä on mahdotonta sanoa, jos me päästään syksyllä lähtemään Japaniin. Japanin matkustusrajoitukset ovat olleet tosi tiukkoja ulkomaalaisia kohtaan, joten pahimmassa tapauksessa ei päästäkkään lähtemään. On ärsyttävää elää epätietoisuudessa, mutta pitää vaan toivoa, että niin Suomessa kuin Japanissakin saataisiin rokotukset kunnolla käyntiin. Ehkä silloin meillä olisi mahdollista hakea viisumia opiskelua varten.

Kaikki mun unelmat toteutuivat kun sain kuulla, että päästään mun poikaystävän kanssa samaan kohteeseen vaihtoon ja lisäksi Osakan yliopisto oli koko ajan ollut mun ykköstoiveeni. Harmittaa, ettei pysty suunnittelemaan tulevaa syksyä tai vaihdon jälkeistä reppureissua, kun ei tiedä tuleeko niistä mitään. Rakastan haaveilua, mutta en haluaisi pettyä liikaa, jos mikään näistä ei tulekaan toteutumaan. Onneksi täällä Suomen päässä on ollut ihanan kirpsakka kevättalvi ja koulujututkin pitävät kiireisenä, niin ei tarvitse miettiä asiaa liikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *