Mieli

Vielä pitää jaksaa

Auringon säteet sulattavat kohta viimeisetkin lumet täällä Turussa ja kesänkään alkuun ei ole enää kauan aikaa. Lämmin kevätaurinko piristää mieltä, mutta uutiset koronasta palauttaa ajatukset maanpinnalle. Vielä pitäisi jaksaa odottaa paluuta normaaliin elämään. Tällä hetkellä elämä ilman rajoituksia tuntuu hyvin kaukaiselta ajatukselta ja on mahdotonta ennustaa milloin elämä normalisoituu. Syksyn positiiviset rokoteuutiset sai mielen turhankin toiveikkaaksi. Koronatilanne on rokotteista huolimatta mennyt kevättä kohden vain huonommaksi, eikä paremmaksi, kuten syksyllä ehkä ajateltiin (ainakin minä).

Tuntuu tyhmältä pitää yllä toivoa siitä, että tilanne hellittäisi kohta, mutta toisaalta se auttaa jaksamaan arjessa. Eihän koronatilanne ole kauhean radikaalisti vaikuttanut mun elämääni , ja olen oikeastaan nauttinutkin etäopiskelun tuomasta vapaudesta, mutta toisaalta omaan arkeen kaipaisi enemmän rutiineja ja toisaalta myös ympäristön vaihdosta. 36 neliön yksiössä kökkiminen alkaa pikku hiljaa väsyttämään. Olisi kiva päästä edes kirjastoon opiskelemaan. Lähiopetukseen palaaminen tuntuu varmasti aika oudolta näin pitkän etäopiskelun jälkeen.

Toivon todella, että järeämmillä rajoitustoimilla saataisiin Suomenkin koronatilanne paremmaksi. Toivottavasti ei ole liian myöhäistä tuhkahduttaa konaviruksen leviämistä. Muuntovirukset vaikuttavat olevan aika viheliäitä leviämään. Haluaisin pystyä olemaan katsomatta uusia koronauutisia, mutta rokotusten aikataulun seuraamisesta on tullut mulle joka päiväinen rutiini. Mua mietityttää todella paljon, päästäänkö lähtemään syksyllä Osakaan. Oon haaveillut siitä niin pitkään, että olisi surullista, jos vaihto peruuntuisi. Haluaisin kuitenkin ylläpitää toivoa yllä silläkin uhalla, että pettymys vaihdon peruuntumisesta tulee olemaan kova.

Onneksi kesän myötä tarkenee taas hengailla enemmän ulkona ja kesä on muutenkin mun lempi vuodenaika. Mökkikesää ja uimista koronakaan tuskin voi estää. Haluasin kovasti hankkia sup-laudan meidän mökille. 😀 Tsemppiä kaikille koronaan uupuneille, kyllä asioilla aina tapana järjestyä ennemmin tai myöhemmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *