Vaihto-opiskelu

Terveystodistus vaihto-opiskelua varten

Kun saatiin tieto siitä, että yliopistomme hyväksyi meidät vaihto-oppilaiksi Osakan yliopistoon kesti vielä pari viikkoa ennen kuin päästiin tutustumaan vaihtoyliopiston omaan hakukaavakkeeseen. Pienenä yllätyksenä tuli listaus melko kattavasta terveystodistuksesta, joka sisälsi muun muassa röntgenkuvan keuhkoista ja EKG:n. Tosin siinä mainittiin, ettei näitä kattavampia tutkimuksia tarvitse tehdä, kunhan lääkäri perustelee sen. Mikähän sitten on hyvä peruste ja mistä tällaisen terveystodistuksen oikein saa?

Asiasta alkoi tulla pieni paniikki, kun hakemuksen lähettämiseen oli vain kolme viikkoa aikaa ja tuntui aika epätodennäköiseltä, että kerettäisiin saamaan todistusta ennen viimeistä hakupäivää. Tästä alkoikin kauhea rumba, kun piti soitella terveyskeskukseen ja opiskelijoiden terveyden huoltoon, joilla oli eriävä mielipide siitä kenelle terveystodistuksen hoitaminen kuului, eikä yliopistoltakaan saadusta ohjeesta ollut tilanteeseen apua.

Onneksi asia saatiin lopulta hoidettua näppärästi ykstyisellä puolella, eikä ylimääräisiä tutkimuksiakaan tarvittu lääkärin lausunnon takia (toivottavasti tämä menee vielä läpi). Veriryhmäkin löytyi näppärästi Omakannasta, kun olin käynyt pari vuotta sitten leikkauksessa murtuneen nilkan takia. Täytyisi kyllä sitä vertakin mennä luovuttamaan (laitetaan se vielä tän vuoden bucket listiin). Saatiin tällä viikolla tehtyä hakemukset valmiiksi ja ollaan myös saatu ensimmäiset rokotukset. Ei tää rokottaminenkaan mitään halpaa lystiä ole. Tosin rokotteita piti ottaa aika monta koska, olen myös koko ikäni luullut, että mulla on A- ja B-hepatiitti rokoteet, mutta nyt paljastui, ettei mulla ole ollut sellasia. Onneksi en ole sairastunut aikaisemmilla reissuilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *